maandag 6 februari 2012


Steaming hot en Freaky

Zondagmiddag 5 februari: buiten vroor het een graad of vijf, maar in de Freaky Piano Bar op de Korenmarkt was het ‘steaming hot’. Onder het motto ‘The Blue City Club’ stonden daar twee Arnhemse bands op het podium die in een grotere zaal niet zouden misstaan.
Pink Circus was de eerste. In een mengeling van muziekstijlen, van jazz tot rock en zelfs klassiek buitelden de vocale kunsten van de zangeres de kroeg in. Dan weer dromerig, dan weer stevig rockend. Wat een stem! Nina Hagen zou er verliefd op worden. Ik kreeg het er warm van, ondanks de Jupilers… Gewoonlijk speelt de band wat ruiger, vertelde de gitarist. Van mij mogen ze zo blijven.
Oud maar swingend
Even weer ademhalen en in een pint happen en dan Captain Jetlag and the Cityhoppers. Zes oude mannen in vreemde vliegenierspakken. Oude mannen? De duuvel is oud! De eerst tonen zijn direct raak: de Cityhoppers swingen. En ze hielden er niet meer mee op.
Oude mannen… jaja, de ervaring spatte eraf, het speelplezier was niet minder. Een mengeling van blues, rock, funk, swing: nummers uit het midden van de vorige eeuw in een speciaal Captain Jetset-sausje. ‘She’s tough’, ‘Shake your butt’ en nog even om de overleden bluespianist Rob Hoeke te eren een lekker snelle ‘Margio’ erachteraan.
Niet te gek doen, hoor
Midden op het dansvloertje gaan twee Spaanse jongeren tot over hun oren verliefd op elkaar uit hun dak. Ze hebben de middag van hun leven - hoe zijn ze eigenlijk op zo’n koude zondagmiddag hier verzeild geraakt?   
En wij? Oh, gewoon. Met een biertje in de hand wiegen we mee met de muziek. Niet te gek maken… We blijven Arnhemmers. En later natuurlijk wel vertellen hoe geweldig het was.
En dat was het ook.
 

Weer die kou in... 
Het wordt al donker als we weer de koude Korenmarkt over schuifelen naar huis. Het vriest alweer vet… Ik hoor iemand over de Elfstedentocht. Elfstedentocht? Ik had een lekker warm zondagmiddagje in Arnhem. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten