vrijdag 25 mei 2012

Arnhem vooruit!

Arnhem staat in de Ontwikkeling score aantrekkelijkheidsindex 2006-2011 op de tweede plaats, achter 's-Hertogenbosch! In een tijd waarin we zuchten en kreunen onder een financiële en economische crisis, doet Arnhem het dus hartstikke goed!
Dat blijkt uit de Atlas voor gemeenten, die enkele dagen geleden is gepresenteerd. De indicatoren waarop de gemeenten worden vergeleken zijn onder meer 'algemene informatie', 'bevolking', 'sociaal-economische positie' en 'woonaantrekkelijkheid'.


Uit de krant van 23 mei 2012. Mooi! Arnhem tweede!Groot compliment
In de totale lijst van aantrekkelijkste steden staan we op de achtste plaats, van de vijftig. Een groot compliment voor onze stad, want steden als Amsterdam, 's-Hertogenbosch en Utrecht staan boven ons, maar we laten toch maar mooi steden als Leiden, Groningen, Breda en Maastricht (!) achter ons.
In de gratis krant Metro las ik commentaren van burgemeesters van enkele steden. Allemaal, zelfs de burgemeester van Emmen, dat laatste staat op plekkie 50, vermelden ze alleen maar positieve zaken over de stad. Ja, zo kan ik het ook!En achtste op de lijst van aantrekkelijkste steden van Nederland.
De zon straalt
Want hoe positief kan je dan wel niet zijn over Arnhem? Een stad die bruist van de creativiteit en hartstikke groen is met al die fraaie parken!
Maar wat krijgt iemand die naar onze mooie stad verhuist er ook bij? Ik kijk even op de website van de gemeente,
www.arnhem.nl: gedoe met de woonschepen in de Rijn, mogelijk een megabioscoop bij het station, wat weleens het einde van de fraaie Rembrandt-bioscoop kan betekenen, geldsmijterij en gehakketak rond het kunstencluster, een tamelijk hoge werkloosheid...
Ach, wat zeur ik, dat soort gedoe heb je in alle steden. Wed maar dat in die andere steden ook een en ander mis is! Wij staan niet voor niets achtste!
De zon straalt buiten, er komt een lang Pinksterweekend aan. Ik ga maar 's even de stad in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten