zaterdag 3 augustus 2013Arnhem op je borst, ég mooi! 

Potverdomme wat mooi! Hier word ik blij van. T-shirts met afbeeldingen erop van houtsneden van Arnhemse stadsgezichten. Maar dan wel van stadsgezichten met typisch oude Arnhemse zaken erop. De houtsneden zijn gemaakt door Edwim Peters, die onder de titel 'De Veluwse Primitieven' onder meer Arnhem portretteerde.Op de hoek Klarendalseweg/Sonsbeeksingel zit Okimono.
Met fantastische Arnhemse T-shirts.  

Mooi Arnhems plaatje toch, die twee gekke, betonnen bushaltes
op de Apeldoornseweg. De houtsneden van Edwim Peters
worden eerste gedigitaliseerd voordat ze op de shirts worden geprint. 

Ik geef het eerlijk toe: ik heb echt niet veel met mode, maar ben toch trots op het feit dat de Arnhemse modeopleiding internationaal beroemd is. Ik vind het ook sterk hoe Arnhem zich er hard voor maakt om aan de Sonsbeeksingel/Klarendalseweg een heus Arnhems Modekwartier neer te zetten. Ik - Arnhemmer, hè - was cynisch, maar het lijkt door te zetten. Petje af.

Dus hup, op de fiets met mijn vrouw naar de winkel Okimono aan de Sonsbeeksingel. Ze had daar fantastisch mooie T-shirts gezien met als thema Arnhem. Ach ja, dan ga ik wel mee, hoor...
En ja... ik zag ze en was al verkocht. Heel mooi! Talloze opvallende, gekke en fraaie T-shirts verkopen ze. Maar ik zag direct die T-shirts met geprinte houtsneden van oud-Arnhem erop. Kiezen dus. Moeilijk. Ze zijn allemaal even gaaf. Eén met het oude NS-station erop en een fantastische houtsnede van de Apeldoornseweg met die twee betonnen bushokjes, met mooie, oude jaren 20-letters eronder. Maar ik wist direct: ik moet dat T-shirt hebben met die oude trolleybus in de Looierstraat. Man man, als een kind zo blij.
Ook nog een limited edition, ik heb nummer 22 van de 100.


De T-shirts hangen in rollen aan de muur, ertegenover hangt
een grote plaat waarop je ze kunt bekijken, om je keuze te maken.En deze prachtige plaat staat op mijn T-shirt
( slechte kwaliteit beeld ligt aan mij...).

Voor een maatje die jarig is kochten we nog een T-shirt erbij met een adelaar erop, gevangen in action: hij duikt net op een konijntje, dat helemaal linksonder op het T-shirt nog weg probeert te komen. Oeioei konijntje, dat wordt krap.   

De moeite waard: Okimono aan de Sonsbeeksingel 117. Wat mij betreft een must als je op een opvallende manier met Arnhem op je borst wilt lopen. O ja, het zijn eco-friendly and fair T-shirts. Toch ook sympathiek.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten