zondag 16 februari 2014


Het carnaval der bestuurszotten trekt weer door de stad

Gemeenteraadsverkiezingen. Altijd lachen. Mooi dat het in de carnavalstijd plaatsvindt. Twee carnavals tegelijk! Hoe meer lachen, hoe beter. Het circus van beloven, kletsmajoren, bedriegen en draaien wordt voor de verkiezingen een maandje verplaatst naar buiten de stadhuismuren. Ze komen langs! Bij gewone burgers! Bij jou en bij mij! Geleuf je niet, he? Is toch echt waar!
Rel del del, wie trekt er aan de bel, wie geeft 'r een rondje veur het hele stel...(vrij naar Het Spiekerkwartet)   Lachen. Het is weer gemeenteraadsverkiezingen...


Schoner, veiliger, groener, duurzamer...
Het kan je maar zo gebeuren dat je kalmpjes-aan van de winkel naar huus loopt en plots in je straat door een wereldvreemde kerel of vrouw met een gek jasje aan met achterop de naam van een politieke partij, wordt aangesproken. En dat 'ie je ook nog een lullig foldertje in de poten wil douwen. Wat je weigert natuurlijk. Wat mot ik met jouw rotzooi? Dan loopt 'ie gelukkig geschrokken weer weg. 
Weet je wat op hun flyers, folders en websites staat? Ernum wordt 't paradijs! Eg waar! Dank zij die zotten! Veiliger, schoner, duurzamer, meer werk, minder belasting, groener, minder schulden voor de stad, zorgzamer en ga maar door...
Rel del del, wie trekt er aan de bel...  


Gefopt!
Maar ze vertellen toch maar niet dat ze Arnhem (ja jou dus) met gigantisch hoge, langlopende schulden hebben opgezadeld (lees maar in de Meerjarenprogrammabegroting MJPB 2014-2017), dat ze jou al een netto schuld van 4764 euro aan de broek hebben gesmeerd, dat ze toch lekker dat peperdure en overbodige kunstencluster gaan bouwen... Haha! Het is net carnaval: de omgekeerde wereld; de macht aan de zotten en de narren.
Ineens gaat 't goed komen met de stad die al decennialang in de top 5 van de hoogste criminaliteit staat, straatarm is en al decennialang een hoge werkloosheid kent. Maar nu, eg weur!, zal het goed komme! Deze club narren en zotten doet dat voor jou. Gewoon voor jou. Lief he?
En dan over een paar maanden: gefopt, haha! de stad verloedert en verarmt lekker door, en jij betaalt weer meer OZB, hondenbelasting, rioolbelasting et cetera! Haha! Maar we hebben effe lekker gelachen. En ik kan weer van de winkel naar huus lopen zonder door zo'n gek met een jekkie lastig gevallen te worden. Da's ook mooi!
Rel del del, wie trekt er aan de bel, wie geeft 'r een rondje veur het hele stel!Geen opmerkingen:

Een reactie posten